Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Designföretag synkade priser – får betala

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2020
Enligt Konkurrensverket har två designföretag under en period 2016 koordinerat priser på produkter av ett visst varumärke, i strid med konkurrenslagen. Arkivbild.
Enligt Konkurrensverket har två designföretag under en period 2016 koordinerat priser på produkter av ett visst varumärke, i strid med konkurrenslagen. Arkivbild.Foto: Claus Gertsen /TT

Möbel- och designföretagen Artilleriet Interiors och Royal Design Group har gått med på ett så kallat avgiftsföreläggande för otillåtet samarbete, i strid mot konkurrenslagen. Företagen ska betala 75 000 kronor respektive 500 000 kronor i konkurrensskadeavgift till Konkurrensverket.

Under ett antal månader under 2016 koordinerade Artilleriet Interiors och Rum21, som är en del av Royal Design Group, sina försäljningspriser på produkter av varumärket Ton, enligt Konkurrensverket.

"Konkurrensreglerna syftar till att värna konkurrensen till nytta för konsumenterna. Enligt konkurrenslagen är det därför inte tillåtet för konkurrerande företag att ingå avtal som hindrar eller begränsar konkurrensen på marknaden, genom att exempelvis komma överens om vilka priser företagen ska ta av konsumenterna", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons