GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kraftig ökning av antalet nya fall – utbrott på skola

Sedan i måndags ska alla som får symtom på covid-19 testa sig.
När Region Blekinge i dag presenterade den senaste statistiken har antalet fall ökat i länet.
På Wämöskolan i Karlskrona härjar ett coronautbrott.
Blekinge • Publicerad 25 november 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Sedan i tisdags har 84 nya fall registrerats i länet.

Tre personer behöver vård för covid-19 på Blekingesjukhuset – vilket är oförändrat jämfört med i tisdags. En av dessa tre behöver vård på intensiven.

Sedan i måndags ska alla, från sex år och uppåt, som får symtom på covid-19 testa sig och stanna hemma. Det gäller även för dig som är vaccinerad eller som tidigare har genomgått infektion.

Totalt har 132 personer i länet avlidit i sviterna av covid-19.

På Wämskolan i Karlskrona har flera personer bekräftats smittade. Med tanke på situationen har årskurs 7-9 övergått distansundervisning. Enligt ett pressmeddelande från Karlskrona kommun görs åtgärden förebyggande för att minska smittspridningen. Skolans personal har informerats och vårdnadshavare får information från skolan om vad som gäller för just deras barn.

− Coronapandemin påverkar oss fortfarande på ett kännbart sätt. Personalen och eleverna på Wämöskolan har erfarenhet av distansundervisning och hjälps åt för att göra det bästa av situationen, säger Yvonne Strandh, chef för kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun.

Antal fall kommun för kommun:

(tisdagens siffror inom parentes)

Karlskrona: 5 438 (5 390) +48

Ronneby: 2 286 (2 275) +11

Karlshamn: 2 811 (2 794) +17

Sölvesborg: 1 654 (1 648) +6

Olofström: 1 154 (1 152) +2

Utomläns: 618 (618) oförändrat

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.