Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En tredje person har avlidit i coronaviruset

Ytterligare en person i Sverige har avlidit i covid-19. Det handlar om en äldre patient vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.
Statsministern håller just nu presskonferens om läget i landet.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 15 mars 2020
Statsminister Stefan Löfven (S) under en tidigare pressträff i regeringskansliet.
Statsminister Stefan Löfven (S) under en tidigare pressträff i regeringskansliet.Foto: Jessica Gow/TT

"Vi känner med de närstående. Vi vet från internationella erfarenheter att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som får de allvarligaste konsekvenserna av covid-19", säger Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Totalt vårdas just nu fyra personer på intensivvårdsavdelning i Stockholms län som är smittade av covid-19. Statsminister Stefan Löfven (S) har kallat till pressträff tillsammans med flera myndighetschefer med anledning av läget som förorsakats av coronavirusets spridning.

Annons

Statsminister Stefan Löfven håller just nu presskonferens tillsammans med Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

Effekterna på samhället har varit stora. På lördagen beslutade UD att avråda från resor utomlands vilket bland annat inneburit att de stora researrangörerna ställer in alla resor från och med söndagen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons