Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Endast ett nytt coronafall i Blekinge under helgen

Endast ett nytt fall av coronavirus har konstaterats i Blekinge under helgen.
– Vi har haft både tur och skicklighet med så få fall, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare.
Blekinge • Publicerad 4 maj 2020
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.Foto: Mattias Mattisson

Blekinge har i dagsläget 74 konstaterade fall av coronavirus, covid-19. Det senaste fallet handlar om en vårdanställd som har konstaterats smittad under en rutinmässig provtagning.

Region Blekinge testar hundra personer om dagen och då endast personer med symtom samt vårdpersonal. Majoriteten av de som är konstaterat coronasmittade i Blekinge är därmed vårdpersonal.

Annons

Totalt tre personer behandlas nu med covid-19 på Blekingesjukhuset. Samtliga behandlas på vanlig vårdavdelning, inte på intensivvårdsavdelningen.

– Det är fortsatt lugnt på coronafronten i Blekinge. Jag kan bara gissa angående anledningen. Vi ligger lite avsides i Sverige och det är mestadels storstadsregionerna som har haft många fall. Vi har haft både tur och skicklighet med så få fall, med en befolkning som har följt våra rekommendationer, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons