GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Enklare att söka stöd för privat laddning

Nu lanseras nytt stöd för att minska miljöfarliga utsläpp.
Blekinge • Publicerad 24 juli 2019 • Uppdaterad 24 juli 2019
Foto: Karin Ferneborg

Stödet gäller dem som exempelvis vill ha laddstationer vid bostadsrättsföreningar, flerbostadshus och arbetsplatser.

– Att det införs ett enkelt stöd att söka för större fastighetsägare är mycket välkommet, säger Camilla Engdahl, klimat- och energistrateg på länsstyrelsen Blekinge.

– När det finns laddinfrastruktur på plats kommer intresset för att ersätta fossildrivna bilar med laddbara fordon att öka markant. På sikt är målet att transportsektorn ska bli helt fossilfri och vi ser stora fördelar med en elektrifiering av fordonsflottan.

Pengarna som kan sökas är en del av projektet Klimatklivet som ska finansiera åtgärder med syfte att minska utsläppen av koldioxid och andra miljöfarliga gaser.

– En styrka med Klimatklivet är att stödet är teknikneutralt. Det viktigaste kriteriet vid fördelning av stödet är hur stor klimatnytta åtgärden förväntas ge. Ju större utsläppsminskning per investerad krona, ju större chans att få bidrag, säger Camilla Engdahl.

Ansökningstiden pågår mellan den 15 och 28 augusti. En andra ansökningsomgång äger rum i oktober.

Mer information hittar man på länsstyrelsens hemsida.

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.