Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Far och söner häktade för mord på buss

En man och hans två söner har häktats misstänkta för mord efter knivdådet på en buss i Kiruna.
Brott • Publicerad 17 juli 2020
Både pappan och hans två tonåriga söner häktades i tingsrätten. Arkivbild.
Både pappan och hans två tonåriga söner häktades i tingsrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De tre personerna häktades på sannolika skäl vid Gällivare tingsrätt på fredagen. Det rör sig om en 47-årig man och hans två tonåriga söner, rapporterar lokala medier.

En av sönerna medger att han utövat våld med kniv, men säger att det skett i självförsvar, uppger hans advokat för Norrländska Socialdemokaten. Även den andre sonen och pappan nekar till brott, men medger vissa omständigheter.

Annons

Det var vid 21-tiden i onsdags som polisen kallades till en buss i Kiruna efter larm om ett knivbråk. På bussen hittades en man i 20-årsåldern knivskuren och död.

Än är det oklart vad som föranlett händelsen, men enligt kammaråklagaren Lindha Strömberg var offret och de misstänkta bekanta med varandra.

– Ja, de känner varandra eller känner till varandra i alla fall. Det är inte en okänd slumphändelse, det är det inte, säger hon till SVT Norrbotten.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons