Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Felaktigt dödförklarad blev utan hemtjänst

Vård • Publicerad 26 februari 2021
Under en månad fick kvinnan ingen hjälp i hemtjänsten och ingen personal hörde av sig till kvinnans anhöriga. Arkivbild.
Under en månad fick kvinnan ingen hjälp i hemtjänsten och ingen personal hörde av sig till kvinnans anhöriga. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En äldre kvinna i Sundsvall som felaktigt anmäldes som avliden blev utan hemtjänst i en månad, trots att hon skulle ha tillsyn varje dag och få hjälp att duscha en gång i veckan, rapporterar P4 Västernorrland.

Det var i början av januari som kvinnans namn skrevs upp på en planeringstavla med information om att hon var avliden. Varför är oklart.

Annons

Under en månad fick kvinnan ingen hjälp i hemtjänsten och ingen personal hörde av sig till kvinnans anhöriga. Händelsen utreds i kommunen och är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

– Det pågår en utredningen så jag vill inte kommentera den enskilda händelsen nu, säger Annika Eriksson, verksamhetschef för hälso- och sjukvård i Sundsvalls kommun, till P4.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons