Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Femte vargangreppet på kort tid vid gränsen till Blekinge

Ännu ett vargangrepp på får vid gränsen till Blekinge gör att länsstyrelsen nu ska pröva frågan om skyddsjakt.
NÄSUM • Publicerad 16 september 2020
På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild.
På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter ytterligare ett vargangrepp mot skånska får i norra Skåne ska länsstyrelsen på nytt pröva frågan om skyddsjakt.

På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid.

Annons

Sedan tidigare har länsstyrelsen gett klartecken till skyddsjakt på varg i Osbytrakten, men hittills har ingen varg skjutits där.

De senaste två angreppen mot får har skett i närheten av Kristianstad och frågan är om området för skyddsjakt ska utvidgas.

Fårägare uppmanas att hålla ett extra öga på sina får och se över stängslen. "Ökad tillsyn under kväll och tidig morgon kan dels minska risk för angrepp, dels innebära att eventuella angrepp upptäcks tidigt", säger vilthandläggare David Börjesson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons