unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fyra län varnar för pressat läge i vården

Fyra län larmar om allvarlig påverkan på liv och hälsa till följd av pandemin. Arkivbild.
Fyra län larmar om allvarlig påverkan på liv och hälsa till följd av pandemin. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

I fyra län orsakar pandemin "allvarlig påverkan på liv och hälsa". Det framgår av länsstyrelsernas senaste rapporter till Regeringskansliet, rapporterar SVT Nyheter.

Flera regioner framhåller att det är det utdragna förloppet som tär hårt på vårdpersonalen. Östergötland, Uppsala, Gävleborg och Jönköping rapporterade på tisdagen en allvarlig påverkan på liv och hälsa.

”Inom länets kommuner är det främst belastningen på personal inom vård- och omsorg som börjar bli övermäktig” skriver länsstyrelsen i Östergötland.

Sju länsstyrelser rapporterar att den ordinarie vården är påverkad. Två av dessa rapporterar att viktiga behandlingar skjuts upp.

”Konsekvenserna blir större ju längre pandemin pågår”, skriver länsstyrelsen i Uppsala.