Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gröna Lund öppnar till våren

Coronaviruset • Publicerad 21 januari 2021
Nöjesfältet Gröna Lund tvingades hålla stängt hela förra året på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Nöjesfältet Gröna Lund tvingades hålla stängt hela förra året på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Tack vare den nya pandemilagen kommer Gröna Lund i Stockholm att kunna öppna igen till våren. Nöjesparken, som inte haft en enda besökare sedan i november 2019, satsar på att kunna öppna igen i april.

–  I och med den nya pandemilagstiftningen ska verksamheter som har varit nedstängda få möjlighet att öppna upp på ett anpassat sätt. Det är oerhört positivt att lagen träder i kraft redan nu, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, till tidningen Mitti.

Gröna Lund uppger att man kommer att göra anpassningar så att besök kan ske på ett smittsäkert sätt. Bland annat kommer nöjesfältet endast att släppa in ett visst antal besökare under vissa tider. Det ska även bli möjligt att köa till attraktionerna digitalt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons