unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ung man gripen för misshandel i Sölvesborg. Misstänkt drograttfylleri i Karlskrona.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En 19-årig man misstänks ha misshandlat en annan man i centrala Sölvesborg sent på fredagskvällen. Männen ska ha hamnat i bråk i en lägenhet och den ene fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha blivit slagen.

Skadorna är inledningsvis oklara, enligt polisen.

Den misstänkte mannen greps vid midnatt mot lördagen. Han förhördes under natten och sitter tidigt på lördagsmorgonen anhållen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

En man i 35-årsåldern misstänks för drograttfylleri i Karlskrona under natten till lördagen.

Det var strax före klockan 02 som mannen stoppades av polis på Kyrkogatan i centrum. Han omhändertogs och misstänks nu för drograttfylleri samt narkotikabrott.

Dessutom fanns två passagerare i bilen, en ung kvinna och en ung man. Kvinnan misstänks för narkotikabrott (eget bruk och innehav) medan mannen misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk).

Skåne

En man har gripits, misstänkt för våldtäkt på en kvinna på en stökig ungdomsfest i en festlokal utanför Svedala i Skåne.

– Initialt var det en ungdomsfest som var stökig och bråkig, det var därför vi åkte dit. Men sen när vi kom dit framkom det annan information, att det har skett en misstänkt våldtäkt på den här festen, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Både kvinnan och mannen är yngre personer, enligt polisen.

Larmet kom klockan 00.48 och polisen kom till platsen strax efter 01.

– Sedan har vi fått en misstänkt brottsplats utpekad utomhus, så vi har spärrat av där och vi tar dit kriminaltekniker på morgonen som får göra en undersökning, säger Magnus Lefèvre. (TT)

Sverige

En fullt utvecklad brand rasade i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Södermalm i Stockholm under tidig morgon. En person som befann sig i lägenheten är skadad.

– Den personen är förd till sjukhus, säger Erik Westring, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

Branden spred sig inte utan begränsades till en lägenhet. Vid klockan 06.30 var branden släckt. Räddningstjänsten har personal kvar på brandplatsen för att avsluta arbetet.

Larmet om branden kom klockan 05.09, och boende i huset evakuerades. Enligt uppgifter till SOS Alarm har det hörts en explosion i samband med branden. Den aktuella lägenheten kommer att spärras av för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Minst en person har dödats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul.

– I morse sprängde en självmordsbombare sig själv i området Shash Darak i Kabul, och dödade en person och skadade andra, säger Najib Danish, talesperson för det afghanska inrikesdepartementet.

Flera ambassader ligger i området Shash Darak.

Enligt en anonym säkerhetskälla inträffade dådet nära en byggnad tillhörande den afghanska säkerhetstjänsten NDS. Även USA:s ambassad och Natos högkvarter ligger i närheten.

I december inträffade ett självmordsdåd vid samma byggnad, då dödades sex civila.

Ingen har ännu tagit på sig ansvaret för dådet. (TT)

Tre bomber exploderade på olika platser i staden Sittwe i delstaten Rakhine i Burma tidigt lördag morgon. En av smällarna hördes vid en högt uppsatt tjänstemans bostad, en annan utanför ett kontor i staden och ytterligare en vid en väg i närheten av stranden, enligt polisen.

– Tre bomber exploderade och tre outlösta bomber hittades. En polis skadades, men inte allvarligt, säger en högre uppsatt tjänsteman som vill vara anonym.

Det finns inga rapporter om dödsfall. Det är oklart om explosionerna orsakat några materiella skador.

– Polisen har spärrat av vissa gator på grund av explosionerna, säger Zaw Zaw, som bor i Sittwe, till AFP. (TT)