unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Förare försvunnen efter avåkning på riksväg 28. Tre gripna för grov stöld i Ronneby kommun.
Blekinge
Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten till söndagen inträffade en singelolycka på riksväg 28 vid Fur norr om Holmsjö.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 04.14. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen där en personbil ska ha hamnat i diket. På ”fel” sida om vägen, där trafiken går i motsatt riktning, enligt fotograf på plats.

Men inledningsvis har ingen person setts på platsen, enligt räddningstjänsten som uppger att polis kallades dit för att söka med hund.

Enligt Trafikverket påverkades framkomligheten mycket. Prognosen för när arbetet skulle vara färdigt sattes till klockan 06.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Tre personer har under natten till söndagen gripits vid Trolleboda i Ronneby kommun. De misstänks för grov stöld.

Det var strax före klockan 01.30 som en båtägare fick larm om att obehöriga personer var vid dennes båt vid Trollebodavägen. Polis larmades och åkte till platsen där tre personer kunde gripas.

En av dem har varit i vattnet och fick föras till sjukhus efter att ambulanspersonal kontrollerat honom, uppger polisen.

I en bil som stoppades av polis hittades gods som kunde kopplas till de gripna. Dessutom har polis sökt med hund i området samt även sökt i vattnet för att hitta fler eventuella gärningspersoner.

Skåne

Två personbilar frontalkrockade på riksväg 21 väster om Tyringe i Skåne på lördagskvällen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.07. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen.

Två män, en i varje bil, fördes till sjukhus. Polisen uppger senare under natten att en av dem, en man i 35-årsåldern, har avlidit.

Hans anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Den andre skadade mannen, som är i 30-årsåldern, har allvarliga skador, enligt Region Skåne.

Vid 23-tiden på lördagskvällen ska en 18-årig man ha utsatts för ett rån i Svedala.

– De har slagit ner en kille och tagit hans ryggsäck innehållande medicin och lite kontanter, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Två unga män, 20 och 17 år gamla, har gripits misstänkta för rån.

Den utsatte mannen skadades.

– Han fick svullnader och det blev blodvite, säger Eriksson.

Behövde han sjukhusvård?

– Nej, inte i nuläget.

Tre män ska med våld och hot ha tagit sin i en villa i Stora Hammar på lördagskvällen.

Polisen larmades till platsen strax före klockan 21. I villan fanns två vuxna och två barn och de tre gärningspersonerna använde pistolliknande föremål för att ta sig in, uppger polisen som meddelar att en eller flera i trion var beväpnande.

Brottsrubriceringen är grovt rån.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen och det är inledningsvis oklart om männen fick med sig något stöldgods från villan.

De ska ha stuckit därifrån till fots. Polisen har sökt med hund och stoppat flera fordon i området i sökandet efter dem. Men ingen person har kunnat gripas sent på kvällen.

– Vi har inte kommit speciellt långt med det. Vi får se om vi kan få fler vittnesuppgifter om det är någon som har sett någonting, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Räddningstjänsten ryckte ut till en parkering nära Gamlegårdskolan i Kristianstad på natten till söndagen. Larmet kom strax före klockan 00.30.

– En bil var totalt utbränd. Vi släckte ner den och så hade det påverkat två andra bilar i olika omfattning, säger Peter Dahlquist, räddningsledare vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Polis var också på plats och gör en anmälan om skadegörelse genom brand.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Sverige

Sex poliser skadades och en man är misstänkt för mordbrand efter en stor polisinsats i Flen under lördagskvällen.

Vid 19-tiden larmades polisen till ett flerfamiljshus i Flen efter att en man försökt skada sig själv och hotat en anhörig med ett vasst föremål.

Den anhörige lyckades fly från lägenheten och larmade polisen.

– Mannen barrikaderade sig i lägenheten och på grund av ärendets natur kallades regionala insatsstyrkan och förhandlare in, säger Torbjörn Lindqvist, RLC-befäl på polisregion Öst.

Efter flera timmars försök till förhandling tog insatsen en dramatisk vändning när mannen anlade en brand i lägenheten.

Delar av fastigheten evakuerades och insatsstyrkan kunde till slut gripa mannen via ett fönster med hjälp av en stegbil från räddningstjänsten.

– Sex poliser fick vårdas på platsen med syrgas för att ha andats in brandrök och jag håller det inte för omöjligt att de måste uppsöka sjukvård i efterhand, säger Torbjörn Lindqvist.

Mannen som anlade branden är misstänkt för mordbrand och har under polisbevakning förts till sjukhus för vård av de rökskador han ådragit sig.

Lägenheten har spärrats av i avvaktan på en teknisk undersökning. (TT)

Världen

Tre poliser knivskars i Londonstadsdelen Islington under natten mot söndagen, uppger lokala medier.

Poliserna hade kallats till ett bråk i en bostad när de attackerades. Minst två personer har gripits, varav en fördes till sjukhus för vård. Ingen av poliserna uppges vara allvarligt skadad.

Enligt tidningen Daily Express är antalet våldsbrott där knivar används på den högsta nivå sedan 2010 i England och Wales. (TT)

Minst elva personer har dödats i en jordbävning på Haiti, uppger en talesperson för regeringen.

Skalvets epicentrum låg i närheten av staden Port-de-Paix och hade en magnitud på 5,9, vilket gör det till ett av de kraftigaste som drabbat den karibiska ön sedan jordbävningen 2010, då omkring 300 000 människor miste livet.

Flera byggnader har tagit skada till följd av skalvet, som även kändes av invånarna i huvudstaden Port-de-Prince. Haitis president Jovenel Moise uppmanar via Twitter människor att försöka hålla sig lugna. (TT)