Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Grov misshandel i Karlskrona. Narkotikabrott i Ronneby kommun.

En person till sjukhus efter viltolycka i Sölvesborg.

Blekinge

Polisen utreder en grov misshandel som ägde rum i centrala Karlskrona vid 22.30-tiden på lördagskvällen.

– Två personer har blivit nerslagna av ett gäng. En av målsägarna blödde från huvudet, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, till Gota Media nattbyrå.

– Någon har dragit kniv, och det blev en sårskada på målsäganden, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd, till TT.

En man i 20-årsåldern har gripits som misstänkt. Enligt Sveriges Radio P4 Blekinge har han nu anhållits.

– Det finns en viss bakgrundshistorik till den här händelsen. Vi letar efter flera gärningsmän. Men folk har sett detta och det finns vittnen, säger Hansson till Gota Media.

Vid midnatt kontrollerade polis en kille i övre tonåren i Ronneby kommun.

– De misstänker att han är narkotikapåverkad. Det blir husrannsakan och då påträffar man misstänkt narkotika i bostaden, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Tonåringen misstänks nu för ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav).

Klockan 23.18 på lördagskvällen kom larm om en singelolycka med personbil på Blekingevägen i Sölvesborg.

Räddningstjänst och ambulanspersonal skickades till platsen där en bilförare ska ha väjt för vilt varpå bilen hamnade i diket. Det uppger SOS Alarms händelseinformation.

En person fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS.

Vägen stängdes av i båda riktningarna en stund efter olyckan.

Skåne

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Eslöv. Det var strax före klockan 23 på lördagskvällen som en man ska ha blivit knivskuren i bröstet utomhus i centrala Eslöv.

– Dock inte djupt. Det är inte livshotande, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd, till Gota Media nattbyrå.

Den skadade mannen, som enligt Sydsvenskan är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans.

Ingen person är misstänkt på natten till söndagen.

Världen

Över 40 människor har omkommit i samband med en fabriksbrand i New Delhi i Indien. Branden inträffade i en flervåningsbyggnad där arbetare låg och sov, enligt brandkåren.

I fabriken tillverkades handväskor, och mycket råmaterial förvarades i byggnaden som gjorde att branden kunde sprida sig snabbt, rapporterar lokala medier.

Branden utbröt tidigt på morgonen i en stadsdel med trånga gränder fyllda av många små tillverknings- och förvaringsanläggningar.

– Vi har räddat minst 50 personer, säger New Delhis biträdande brandchef Sunil Choudhary. (TT)

Ett stort polispådrag kallades till en gata i närheten av Nationalpalatset i Mexico City, där presidenten bor, efter en skottlossning på lördagen. En man ska ha öppnat eld på en innergård till en byggnad vid gatan.

När polisen kom till platsen fanns fyra personer skottskadade på innergården. Polisen sköt då mot mannen, som sedan hittades död bredvid två andra avlidna. En av de skadade avled på väg till sjukhus.

I samband med larmet kallades fler än 100 poliser till platsen, och gatan spärrades av.

President Andrés Manuel López Obrador var på en resa vid tillfället. (TT)