Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En man har anhållits, i nuläget misstänkt för ett av de åldringsbrott som anmälts från Sölvesborg under helgen.

Blekinge

Mannen ska ha gripits vid 21.20-tiden på söndagen och anhölls senare. Enligt polisen i Karlskrona ska mannen ha ringt till en kvinna i Sölvesborg född 1924 och utgett sig för att vara polis. På så vis ska mannen ha kommit över smycken och pengar. Under helgen har polisen fått in flera anmälningar om liknande bedrägerier och bedrägeriförsök i området.

Sverige

En person har förts till sjukhus efter ett rån utomhus på Ekerö i södra Stockholm. Personen blev i samband med rånet slagen och skuren med ett vasst föremål i vaden, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet om händelsen kom strax efter 22 på söndagskvällen och när polisen kom till platsen greps en person som nu är misstänkt för grovt rån.

Det är oklart hur allvarliga skador offret har. (TT)

Världen

Tre unga män hittades dödade i Seven Kings, Ilford, östra London, under söndagskvällen.

Polis och ambulans larmades angående ett bråk och när patrullen anlände till platsen hittades tre män i 20–30-årsåldern, uppger brittiska Telegraph.

– Utredningen är i ett tidigt skede, men troligtvis kommer detta utredas som ett trippelmord, säger polischefen Steve Clayman i ett uttalande till pressen.

Ingen har ännu gripits misstänkt för morden men en massiv jakt pågår just nu i London.

Förra årets knivmördades 90 personer i London vilket anses var ett av de blodigaste åren i modern tid. (TT)

Den tidigare ekonomiministern Luis Arce är en av presidentkandidaterna i valet i Bolivia i maj, meddelar landets tidigare president Evo Morales.

– (Han är en) kombination av stad och landsbygd för att fortsätta förändringsprocessen, säger Morales och fortsätter:

– Vår bonderörelse exkluderar inte människor och marginaliserar inte människor.

Landets interrimregering har förbjudit Morales själv från att ställa upp, och har utfärdat en arresteringsorder om han skulle komma tillbaka från sin exil i utlandet. (TT)