unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Hotell prisas för coronahantering

Ronneby Brunn får Tillväxtverkets turismpris för ”nytänkande och hållbart sätt” under coronapandemin.
Foto: Jens Svensson

Brunnshotellet i Ronneby tar alltså hem årets Stora turismpris, som den statliga myndigheten delar ut till en aktör i varje län.

Blekingevinnaren 2020 får priset för att ha tänkt om när coronapandemin var ett faktum, tidigare i år.

Tillväxtverket pekar bland annat på att hotellet hade en beläggning på 73 procent, alltså nära nog motsvarande ”en normalsommar”, trots det rådande läget.

Detta förklaras delvis genom att anläggningen har styrt gästerna till att köpa paket med allt inkluderat.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

”För att öka möjligheten att styra gästerna ökade de priserna för logi och frukost för att få fler att boka paketen. Detta har gjort att matsvinnet har minimerats och råvarukostnaderna minskat då de kunnat göra mat för rätt antal personer. Styrningen har även sänkt personalkostnaden i restaurangen då de vetat när gästerna ska komma och hur många de är vid varje sittning”, skriver Tillväxtverket.

Dessutom har Ronneby Brunn haft fokus på tryggheten för gästerna, skriver myndigheten, med syfte att hålla nere smittspridningen. Det totala gästantalet hölls nere och rum stängdes ner för bokning.

Dessutom delades gästerna in i grupper med hjälp av färgband, vilket bland annat möjliggjorde zonindelning i matsalen.

”Under coronapandemin har de arbetat med hotellet på ett föredömligt sätt för att göra det både tryggt för besökarna och lönsamt”, anser Tillväxtverket i sin motivering.

Brunnshotellet får nu en vinstsumma på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapshöjande aktivitet samt en workshop-dag som fokuserar på aktuella trender och förnyelse.