unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Jätteökning av antalet nya covid 19-fall i länet

Efter helgerna brukar coronasiffrorna sticka iväg i antalet bekräftade fall - sedan i fredags har nu länet ytterligare 117 konstaterade covid 19-fall, meddelar Region Blekinge.

92 nya fall efter förra helgen - och 63 fler smittade personer för två veckor sedan.

Efter helgerna har siffrorna för antalet nya konstaterade fall varit höga och under måndagen var det den högsta siffran hittills, 117 personer, som smittats sedan i fredags - vilket ger totalsiffran 1 476 covid 19-fall sedan utbrottet i våras.

– Vi har nog inte haft så många fall över en helg tidigare, men jag kan inte säga säkert om det är rekord. Det här säger ju allt om smittläget i Blekinge just nu. Det är därför regeringen har bedömt att läget är så allvarligt att man nu har infört förbud, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö och syftar på maxgränsen på åtta personer för allmänna sammankomster och tillställningar.

Den senaste veckan har antalet coronafall i Blekinge ökat med 228 personer och just nu vårdas åtta personer på Blekingesjukhuset, varav en får intensivvård - det är två fler än i fredags.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Totalt har 19 personer avlidit i länet till följd av att de smittats av coronaviruset.

Antalet fall per kommun i Blekinge (fredagens siffra)

Karlskrona – 765 fall (730) +35

Ronneby – 214 fall (202) +12

Karlshamn – 218 fall (195) +23

Sölvesborg – 157 fall (131) +26

Olofström – 70 fall (57) +13

Utomläns – 52 fall (44) +8