GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kopparstöld orsakade tågstopp och brand

Trafik • Publicerad 27 juli 2021
Problemen med kopparstölder vid järnvägar fortsätter. Arkivbild.
Problemen med kopparstölder vid järnvägar fortsätter. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Problemen med kopparstölder på Rååbanan mellan Helsingborg och Eslöv fortsätter, rapporterar Helsingsborgs Dagblad.

Under lördagen stannade tågen på banan då ledningskapel hade klippts av i närheten av Vallåkra. Kabeln var dock strömförande, och tjuvarna fick inte med sig något. Däremot orsakade kabeln en mindre gräsbrand i närheten.

Banan har haft stora problem med kopparstölder i år där tiotals ton har försvunnit. Tidigare i juli försvann kopparkabel på 1,8 kilometer av sträckan. Men just den delen lär inte utsättas för nya koppartjuvar.

– När kopparn stjäls ersätter vi med aluminium som är mindre stöldbegärligt, säger Martin Thodenius på Trafikverket, till tidningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.