GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kör sin föreställning gratis på nätet

Skådespelaren och författaren Oskar Sternulf från Karlskrona blir digital i coronatider när allt ställs in - nu kan man se hans föreställning ”Komma ut” gratis på nätet istället.
Blekinge • Publicerad 11 augusti 2020
Oskar Sternulf och hans HBTQ-monolog ”Komma ut” visas digitalt tre gånger under Prideveckan som fick ställa in i Blekinge.
Oskar Sternulf och hans HBTQ-monolog ”Komma ut” visas digitalt tre gånger under Prideveckan som fick ställa in i Blekinge.
Foto: Mattias Mattisson/Pressbild

Coronapandemin ställer till det för det mesta i arrangörsväg runt om i landet - så också för Prideveckan i Karlskrona och Sölvesborg som redan slängt in handduken, även om Pride-flaggan hissades igår på Stortorget i Karlskrona.

Tanken var att Blekinge-författaren och skådespelaren Oskar Sternulfs HQTQ-monolog skulle vara med under regnbågsveckan - nu blir det istället nätet för den Karlskronabördige Sternulf som numera bor i Stockholm.

– Även om det inte blir en fysisk Karlskrona och Sölvesborg Pride den här veckan så kommer det att finnas möjlighet att se min monolog ”Komma ut” under tre tillfällen digitalt. Därefter har jag eftersamtal via Zoom från Stockholm, skriver han i ett mejl till Sydöstran.

Hans föreställning har sedan premiären spelats över 500 gånger runt om i de nordiska länderna. Den digitala visningen görs i samarbete med Länsstyrelsen i Blekinge, SV Blekinge, NSPH Blekinge och Ellens bokcafé.

Här kan du se föreställningen ”Komma ut”:

(klicka på länkarna nedan)

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.