Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Köttmässa öppnar dörren för vegetariskt

IFFA, världens största mässa för köttindustrin, öppnar dörren för alternativa proteinkällor som växtbaserade produkter och laboratorieodlat kött.
Livsmedel • Publicerad 16 juni 2021
Nu platsar alternativt protein på världens största köttmässa. Som den här vegoburgaren. Arkivbild.
Nu platsar alternativt protein på världens största köttmässa. Som den här vegoburgaren. Arkivbild.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Mässan, som startades av tyska slaktare på 1940-talet, har huvudfokus på den traditionella köttindustrin, men nästa gång den hålls riktar man sig även till aktörer inom den snabbt växande branschen för alternativa proteinkällor.

För att möta det ökande intresset från både utställare och besökare och skapa ett kunskapsutbyte har man inlett ett strategiskt samarbete med Förbundet för alternativa proteinkällor (Balpro), ett tyskt nätverk för företag och livsmedelsexperter som arbetar med alternativ till kött.

Annons

Mässans teknikdirektör Kerstin Horaczek säger i ett uttalande att ledningen är mycket glad för samarbetet och ser fram emot att nykomlingarna med sin expertkännedom "kommer att göra ett viktigt bidrag till utvecklingen och samarbetet inom den globala livsmedelsindustrin".

Mässan hålls i Frankfurt i maj 2022 med undertiteln "Teknologi för kött och alternativt protein".

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons