Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kustbevakningen vill anställa 100 medarbetare

Kustbevakningen vill stärka upp sin myndighet med 100 nya medarbetare de närmaste tre åren.
‒ Merparten av personalförstärkningen är operativ personal. Medarbetarna är vår främsta tillgång, säger Therese Mattsson, Kustbevakningens generaldirektör.
Blekinge • Publicerad 1 mars 2019
Foto: Marcus Larsson

Kustbevakningen har nu lämnat in sitt budgetunderlag till regeringen för åren 2020-2022 – och man gör bedömningen att det krävs 100 nya anställda för att uppfylla de krav och mål som ställs på myndigheten med huvudkontor i Karlskrona.

Man nämner den ökande trafiken till sjöss, med nya miljöhot som följd, samt den sjöövervakning i form av kontroller, tillsyn och brottsbekämpning som man bedriver.

Annons

Med 100 nya medarbetare vill man stärka upp sin helhetsförmåga, skriver man i ett pressmeddelande.

‒ Merparten av personalförstärkningen är operativ personal. Medarbetarna är vår främsta tillgång. De bär på en unik och mångsidig kompetens som kombinerar räddningstjänst och brottsbekämpning.

– Att investera i medarbetare är det effektivaste sättet att öka förmågan och svara upp mot de önskemål och krav som ställs myndigheten, säger Therese Mattsson, Kustbevakningens generaldirektör i pressutskicket.

I sitt budgetunderlag förslår man att de årliga anslagen ska utökas med 46 miljoner kronor för år 2020, med 69 miljoner år 2021 – och med 94 miljoner kronor år 2022.

‒ Priset är lågt för att förstärka den förmåga som samhället behöver. Vi behöver gå i takt med vår omvärld och vi kan se ett ökat behöv och en förväntan på att Kustbevakningen ska bidra både nationellt och internationellt, säger Therese Mattsson vidare.

Hur många av tjänsterna, om de blir verklighet, som skulle hamna i Karlskrona och Blekinge är i nuläget oklart.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons