Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna knivhögg sin sovande sambo

En kvinna i Sölvesborg döms för att ha gett sin sovande sambo ett potentiellt dödligt knivhugg i bröstet – utan att denne vaknade.
Hon bedöms inte ha insett livsfaran och döms för grov misshandel.
Brott • Publicerad 17 april 2021
En kvinna i Sölvesborg döms till fängelse för att ha knivhuggit sin sambo medan denne låg och sov. Arkivbild.
En kvinna i Sölvesborg döms till fängelse för att ha knivhuggit sin sambo medan denne låg och sov. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, döms till fyra års fängelse, rapporterar lokala medier.

Hennes sambo, en man i 60-årsåldern, gick och lade sig en natt i januari efter att ha druckit alkohol och tagit sömntabletter. Han vaknade inte av hugget i bröstet och när han väl vaknade visste han inte vad som hade hänt, skriver BLT. När ambulans larmades satt kniven kvar i bröstet och den fick opereras bort på sjukhus.

Annons

Mannen uppges ha tvekat inför att säga vem som utdelat hugget, men pekade till slut ut sin sambo. Han berättade då att hon skadat honom med kniv vid flera tidigare tillfällen och att han då hittat på andra bortförklaringar.

Om kniven hade träffat lite annorlunda eller djupare hade hugget kunnat döda mannen, enligt ett läkarutlåtande som tingsrätten tagit del av. Åklagaren ville att kvinnan skulle dömas för mordförsök, men rätten bedömer att hon inte förstod att hon riskerade att döda mannen och att det därför ska ses som en grov misshandel.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons