Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Läkare tros ha köpt sex – betalade med droger

Brott • Publicerad 19 juni 2021
Inspektionen för vård och omsorg har gjort en åtalsanmälan mot en läkare som misstänks för att ha köpt sex av sina patienter. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg har gjort en åtalsanmälan mot en läkare som misstänks för att ha köpt sex av sina patienter. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En läkare misstänks ha köpt sex av patienter. Han ska bland annat ha betalat genom att skriva ut narkotikaklassade preparat, skriver Kvällsposten.

Nu har läkaren, som bland annat jobbat inom vuxenpsykiatrin i Skåne, fått sin legitimation återkallad av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har även gjort en åtalsanmälan eftersom det finns misstankar om att läkaren brutit mot lagen.

Region Skåne anmälde läkaren till Ivo 2019.

Förutom misstankarna om att han köpt sexuella tjänster av patienter finns det också kritik mot att läkaren skrivit ut olämpliga mängder narkotika till patienter med missbruksproblem.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons