GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Liten ö-nation tar stora klimatkliv

Vanuatu • Publicerad 14 augusti 2022
Vanuatus premiärminister Bob Loughman under ett tal vid FN:s generalförsamling i september 2021.
Vanuatus premiärminister Bob Loughman under ett tal vid FN:s generalförsamling i september 2021.Foto: EDUARDO MUNOZ/AP/TT

Stillahavsnationen Vanuatu presenterar nya ambitiösa klimatpolitiska åtgärder. Landet åtar sig att nå hundra procent förnybara energikällor till 2030, rapporterar The Guardian.

I fjol uppmanades världens länder att före slutet av 2022 se över och stärka sina nationella klimatåtaganden med koppling till Parisavtalet. Vanuatu är ett av endast 12 länder som hittills följt uppmaningen, enligt The Guardian.

– De är verkligen ett föredöme för resten av världen, säger Tagaloa Cooper-Halo vid den regionala miljöorganisationen SPREP.

Vanuatu är ett av de länder i världen som riskerar att drabbas hårdast av klimatförändringar och naturkatastrofer.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.