GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mäklare struntade i risk för penningtvätt

Bostad • Publicerad onsdag 13:53
En mäklare förlorar sin registrering sedan Fastighetsmäklarinspektionen kommit fram till att han brutit mot regler om penningtvätt. Arkivbild.
En mäklare förlorar sin registrering sedan Fastighetsmäklarinspektionen kommit fram till att han brutit mot regler om penningtvätt. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En fastighetsmäklare som tidigare blivit varnad och förlorat sin anställning blir nu också av med sin mäklarregistrering, sedan det avslöjats att han brutit mot reglerna om penningtvätt, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Beslutet har fattats av Fastighetsmäklarinspektionen, som fått ta del av en inspelning där mäklaren i samband med en fastighetsaffär hörs säga att han tror att pengar kan ha kommit från drogförsäljning, men att han inte bryr sig om det.

"När deras pengar är på ett konto, så spelar det ingen roll, gröna, gula, blåa eller var de kommer ifrån. Jag skiter i vilket", säger mäklaren enligt SVT.

Efteråt har han dock sagt att han inte alls trodde att lägenheten skulle köpas för "knarkpengar", men medger att han agerat "klumpigt och slarvigt".

Tidigare har mäklaren varnats efter att ha brustit i sin upplysningsplikt. Trots att han kände till brister i lägenhetsrenoveringar och att det förekom falska kvalitetsdokument informerades inte köparna.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.