Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man utsatt för mordförsök i Södertälje

Brott • Publicerad 5 februari 2023
Tre personer har anhållits misstänkta för flera brott efter en händelse i Södertälje på lördagskvällen. Arkivbild.
Tre personer har anhållits misstänkta för flera brott efter en händelse i Södertälje på lördagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utreder mordförsök i Södertälje efter att en man kommit in skadad till sjukhus i lördagskvällen, skriver Länstidningen. Enligt uppgifter till tidningen har mannen blivit skjuten, men det är inget polisen bekräftar.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det eftersom vi inte vet var skadorna kommer ifrån, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg till tidningen.

Annons

Samtidigt har tre personer anhållits efter att polisen larmats till ett inbrott vid 18.30 på lördagen. Det skedde innan den skadade mannen sökte vård.

– Vi fick in samtal om att ett flertal personer försökte bryta upp en förrådsdörr i en källare. I samband med detta hörde anmälaren smällar, säger Landberg till Länstidningen och fortsätter:

– Det är oklart om det finns något samband mellan inbrottet, smällarna och den skadade personen.

Förutom mordförsök utreds vapenbrott och stöld genom inbrott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons