GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Minst 100 bilar brann på bilskrot i Strängnäs

Brand • Publicerad onsdag 08:45
Räddningstjänsten lyckades hindra branden på bilskroten från att sprida sig. Arkivbild.
Räddningstjänsten lyckades hindra branden på bilskroten från att sprida sig. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Vid 02-tiden natten mot onsdagen utbröt en kraftig brand på en bilskrot utanför Strängnäs, rapporterar lokala medier. Enligt räddningstjänsten rör det sig om minst 100 bilar som har brunnit.

Totalt brann det på en yta av 5 000 kvadratmeter och inledningsvis fanns en oro för att branden skulle sprida sig.

– Bilarna på plats fick brinna. Vi skyddade intilliggande fastigheter. Vi har haft ett enormt släckningsarbete med mycket vatten och resurser, säger räddningsledare Tobias Wingemark på räddningsregion Mälardalen, till Aftonbladet.

Vid 5.30-tiden var branden under kontroll och vid 8-tiden var en enhet från räddningstjänsten kvar för efterbevakning. Ingen har skadats.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om mordbrand och ska genomföra en teknisk undersökning på platsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.