GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Misstänkt politiker släppt ur häktet

Brott • Publicerad 25 november 2021
Den man som suttit häktad som misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti. Arkivbild.
Den man som suttit häktad som misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Den man som suttit häktad som misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland har försatts på fri fot. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti.

– Misstankarna kvarstår men har försvagats och då är det min skyldighet att försätta honom på fri fot. Det finns material som vi har på analys som vi inväntar men i nuläget föreligger inte sannolika skäl för mord, säger åklagaren Olof Sahlgren till Aftonbladet.

Det var i början på september som mannen häktades av Borås tingsrätt, skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre graden av misstanke.

Mannen har hela tiden förnekat brott.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.