GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommunen går vidare med Scandics byggplaner

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden vill i nuläget inte bromsa Scandics utbyggnadsplaner mot Stakholmen.
Karlskrona • Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 9 mars 2018
Scandic i Karlskrona vill bygga till – nu utreds deras ansökan av kommunen.
Scandic i Karlskrona vill bygga till – nu utreds deras ansökan av kommunen.Foto: Mattias Mattisson

– Vi har i varje fall ingenting emot att frågan nu utreds ytterligare; inte minst att det undersöks om marken som i så fall bebyggs är ”ren” nog enligt dagens riktvärden.

– Den sanerades ju inför hotellets tillkomst, men det gällde troligen andra värden då, säger nämndens andre vice ordförande, Carl-Göran Svensson, M, till Sydöstran.

Nämnden vill också ha svar på hur en utbyggnad skulle påverka parkeringssituationen i området.

– Vi ser gärna att en bred utredning nu görs. I slutänden kanske det stupar på att det kostar för mycket, men det är ingenting vi vet någonting om i nuläget.

Nämnden diskuterade även de föreslagna lägenheterna ovanför Ica Nättran i Nättraby.

– Ett spännande projekt, men även det måste förstås utredas ordentligt. Vi ser fram emot ett planförslag, säger Carl-Göran Svensson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.