Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nära 17 miljarder i förlust för Norwegian

Norge • Publicerad 26 februari 2021
Norwegian-plan på Oslos flygplats Gardermoen. Arkivbild.
Norwegian-plan på Oslos flygplats Gardermoen. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Norwegian gick med 16,6 miljarder norska kronor i förlust under 2020, enligt flygbolagets bokslut. Hälften av detta är dock nedskrivningar gällande flygplansparken.

Bolaget upplyser i rapporten också att förhandlingarna med långivarna om en räddningsplan för att överleva pandemin fortgår som planerat.

Annons

Under fjärde kvartalet flög 574 000 kunder med Norwegian, en minskning med 92 procent jämfört med samma period föregående år. Kabinfaktorn var på 52,4 procent, en minskning med 32,5 procentenheter jämfört med fjärde kvartalet 2019.

"2020 var ett exceptionellt krävande år för hela flygbranschen och för Norwegian. Resultatet för fjärde kvartalet är därför inte överraskande. Tyvärr är en stor andel av våra anställda permitterade och många har blivit av med jobbet, bland annat till följd av att långdistansverksamheten upphör", säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons