Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Netanyahu: Gazaraketer reaktion på fredsavtal

Mellanöstern • Publicerad 16 september 2020
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (till vänster) tillsammans med USA:s president Donald Trump, Bahrains utrikesminister Khalid bin Ahmed al-Khalifa och Förenade arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahyan.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (till vänster) tillsammans med USA:s president Donald Trump, Bahrains utrikesminister Khalid bin Ahmed al-Khalifa och Förenade arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahyan.Foto: Alex Brandon/AP/TT

De palestinier som under natten mot onsdag skjutit raketer från Gaza in i Israel agerar i syfte att sabotera Israels nyligen ingångna fredsavtal med forna fiender i arabvärlden, enligt landets premiärminister Benjamin Netanyahu.

"De vill förhindra fred, men de kommer inte att lyckas. Vi kommer att slå hårt mot dem som försöker skada oss, och sträcka ut en hand till alla dem som vänder sig till oss med en önskan om fred", säger han i ett uttalande.

Annons

De omkring 15 raketerna från det Hamaskontrollerade Gaza slog ned i israeliska gränssamhällen under natten. Israeliska militären svarade på morgonen med flygräder mot Gaza.

I tisdags slog en raket från Gaza ned i den israeliska kuststaden Ashdod, och skadade två personer. Beskjutningen skedde samtidigt som Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain skrev på avtal om att etablera diplomatiska kontakter vid ett möte i Vita huset.

Många palestinier, både i Gaza och på Västbanken, ser de USA-stödda avtalen som ett svek mot den palestinska saken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons