GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Netflix kapar i arbetsstyrkan

Ekonomi • Publicerad 24 juni 2022
Netflix gör sig av med hundratals anställda. Arkivbild.
Netflix gör sig av med hundratals anställda. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Den amerikanska strömningstjänsten gör sig av med ytterligare 300 anställda, rapporterar Variety.

Det rör sig främst om anställda i USA, när Netflix försöker att anpassa sig till ett krympande antal prenumeranter och en slaktad aktiekurs. Beskedet kommer bara några veckor efter det att en första uppsägningsrunda genomförts.

På torsdagen handlades aktien för 180 dollar, en bråkdel av de drygt 600 dollar som aktien kostade i januari.

Netflix säger i ett uttalande till branschtidningen att bolaget fortsätter att göra betydande investeringar, men att nedskärningarna görs för att hålla kostnaderna i linje med en långsammare tillväxt.

Netflix har totalt omkring 11 000 anställda världen över.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.