Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johanna Spogardh: Nu är stafettintervjun tillbaka

Det är dags att presentera ett nygammalt inslag i Sydöstran. Stafettintervjun är en serie där de som deltar bestämmer vem vi ska träffa härnäst.
Johanna SpogardhSkicka e-post
Blekinge • Publicerad 28 juni 2020 • Uppdaterad 13 augusti 2020
Johanna Spogardh
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi funderade på någon rolig serie att dra igång inför sommaren och jag och kollegan Matilda Ohlsson mindes hur roligt det var när vi för några år sedan jobbade på Karlshamnsredaktionen och hade stafettintervjun som ett stående inslag.

Så vi bestämde oss för att dra igång samma koncept igen - fast nu med människor från hela Blekinge.

Annons

Nyhetschefen kläckte den briljanta idén att börja med den tidigare stafettsprintern Rolf Trulsson. Han passade perfekt som start och jag fick träffa honom härom veckan. Han bestämde då att nästa intervju skulle göras med Frida Johansson, en 31-årig tjej från Ronneby som numera bor i Karlshamn och har uppdraget som förbundskapten för svenska rullstolshandbollslandslaget.

Hon får i sin tur utse nästa intervjuoffer och så kommer det att fortsätta hela sommaren och förhoppningsvis ännu längre.

Det sägs att alla människor har något tillräckligt intressant att berätta för att fylla en sida i tidningen. Det tror jag mycket på, och det är ju den tesen vi testar här. Som reporter vet man aldrig i förväg vem man ska få intervjua och det är både kul, spännande och en utmaning.

Matilda minns när en man hon intervjuade i Karlshamn skickade vidare stafetten till en kvinna som brukade sitta i kassan i hans mataffär. Han visste vad hon hette och att hon var väldigt trevlig men det var allt. Nu fick han chansen att ta reda på mer. Han skickade vidare stafetten till henne och det blev en rolig intervju om hennes intresse för scrapbooking.

Nu ser vi fram emot fler överraskningar och möten med alla möjliga Blekingebor.

Hoppas att ni gillar konceptet lika mycket som vi gör!

Annons
Annons
Annons
Annons