Nyheter

Nyhetssvepet 10 januari

Blekinge Artikeln publicerades

Här är dagens största nyheter i Blekinge.

06.00

Tre fjärdedelar av förtroendevalda och tjänstemän i Sölvesborg anser att kommunens gemensamma organisation med Bromölla ska avslutas. Endast 17 procent svarar nej. Det visar en intern enkät som gått ut till förtroendevalda och högre tjänstemän som Sydöstran tagit del av.

06.00

Kommunala Ronnebyhus mångmiljonsatsning på bostäder i nya stadsdelen Kilen kan bli lyckad.

500 personer har anmält intresse för de 84 lägenheter som byggs.

06.43

Två personbilar var vid halv sjutiden på fredagsmorgonen inblandade i en olycka på E22. Olyckan skedde i östergående riktning mellan Listerby och Hasslörondellen. Trafiken behövde aldrig stängas av helt men olyckan skapade långa köer, framförallt i riktning mot Karlskrona.

09.09

Antalet passagerare på Ronneby Airport minskade under 2019 med nio procent.

11.07

Linus Fernebrand lämnar HIF Karlskrona efter säsongen.

Istället väntar spel i handbollsligan med IFK Ystad.

11.18

Under fredagen presenterades planerna för Karlskronas nya kulturhus.

– Vi är jätteglada att stå här nu. Det är verkligen en milstolpe i arbetet med kulturhuset som startade för 14 år sedan, sade projektledaren Bengt Lingman.

14.18

Vid årsskiftet invigdes ishallens nya entré i Kallinge.

Natten till torsdagen drabbades byggnaden av inbrott. Förövarna kan ha gömt sig kvar i ishallen efter stängning. Ungdomslag ska ha fått utrustning stulen.

14.46

En vaktmästare har anmält att någon orsakat skador på Österslättsskolan i Karlshamn. Flera rutor har krossats, men hålen i rutorna var inte stora nog för att någon ska ha kunnat ta sig in. Stenarna låg kvar inne i skolan.

Följ våra nyheter dygnet runt på webben

Logga in och få tillgång till allt material

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.