Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Odlar tomat på taxitak: "En protestaktion"

Thailand • Publicerad 16 september 2021
Oanvända taxibilar på en parkering i Bangkok har fått trädgårdar på taket.
Oanvända taxibilar på en parkering i Bangkok har fått trädgårdar på taket.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT
Taxiträdgårdarna ska ge grönsaker till förarna och rikta uppmärksamheten mot deras svåra situation.
Taxiträdgårdarna ska ge grönsaker till förarna och rikta uppmärksamheten mot deras svåra situation.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Övergivna röda och rosa taxibilar – med tomater, gurka och bönor som sticker fram ur små trädgårdar på taket. Det har dykt upp på en parkering i Thailands huvudstad Bangkok, enligt nyhetsbyrån AP.

Tanken är att rikta uppmärksamhet mot hur pandemin har drabbat förare och operatörer. De två företagen bakom det prunkande initiativet har bara 500 bilar i drift i Bangkok medan 2 500 står övergivna, enligt ägaren Thapakorn Assawalertkul.

Annons

Pandemins öde gator har inneburit ökad konkurrens om de få körningarna, vilket har resulterat i minskade inkomster. Många chaufförer har inte råd att betala omkostnaderna och har lämnat sina bilar i långa tysta rader.

Taxiträdgårdarna innebär dock ingen alternativ inkomstkälla. Personalen hjälps åt att ta hand om grödorna.

– Grönsaksträdgårdarna är både en protestaktion och ett sätt att utfodra min personal i en tuff tid. Affärerna har aldrig gått så dåligt, säger Thapakorn.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons