Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Panelen: Mera tipsar om serier, resor och melodifestivallåtar

Behöver du inspiration så här i februari? Här kommer då passande nog tips från Meras panel.
Blekinge • Publicerad 30 januari 2020 • Uppdaterad 3 februari 2020
Tomas Ledin finns med bland månadens tips.
Tomas Ledin finns med bland månadens tips.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stina tipsar om tv-serier

Stina Pettersson, Mera-redaktör.
Stina Pettersson, Mera-redaktör.Foto: Maths Olsson

The capture

Kan kameraövervakning räknas som bevis? Den frågan utreds i serien The capture på TV4 Play, där en man först frias från krigsbrott tack vare en video men sedan misstänks för att ha fört bort en kvinna, på grund av inspelningen från en övervakningskamera. Mannen själv menar dock att det som syns på övervakningskameran aldrig hände.

Annons

Det svenska popundret

Vill du lära dig mer om den svenska popmusikens historia och bli stolt över hur bra Sverige är på musik ska du se SVT:s dokumentärserie ”Det svenska popundret” som tar dig på en resa från Sveriges första etta på den amerikanska Bilboardlistan och fram till i dag.

The victim

En familjefar misshandlas nästan till döds i sitt hem efter ett rykte i sociala medier om att han är den pojke som för 15 år sedan torterade och mördade en annan pojke. Men är det verkligen han som är pojken? Eller är han snarare offret? Se serien på TV4 Play.

Elin tipsar om resmål i Indonesien

Elin Möllervärn, Mera-reporter.
Elin Möllervärn, Mera-reporter.Foto: Privat

Canggu

Canggu är stället för alla som reser till Bali. Ett avslappnat klimat med surfing, gott kaffe, hälsosam mat och strandhäng. Oavsett om du vill bo på ett billigt surfhostel eller hyra en lyxig villa så har Canggu något för dig, där du får mycket för pengarna. Om du vill ge dig ut på en härlig moppetur runt Canggu kan jag rekommendera ett besök i Seseh och templet Taman Ayun i Mengwi.

Ubud

Ubud, också kallat Balis hjärta, är centrum för öns vackra kultur. Här finns allt från traditionella konstformer, hinduiska tempel och fantastisk natur. Om du tycker om yoga och den holistiska synen på livet, så har du kommit till paradiset.

Gili Trawangan

Utanför Bali ligger paradisön Gili Trawangan. Det finns ingen trafik på ön utan transportmedlen är häst eller cykel. Att cykla runt ön tar cirka 40 minuter och är ett perfekt resmål för dig som vill koppla av, simma med havssköldpaddor och äta god mat.

Anders tipsar om melodifestivallåtar från toppåret 1978

Anders Nilsson, chefredaktör.
Anders Nilsson, chefredaktör.Foto: Mattias Mattisson
Annons

Mademoiselle

Tomas Ledins låt, som hamnade på femte plats, har snygga ackord i både sticket och refrängen. Det är en annorlunda Ledinmelodi som man alltför sällan hör honom spela. Jag har aldrig hört någon annan tolka den heller. Det är en av de kortaste låtarna han har gjort. Den är bara två minuter och trettio sekunder.

Nattmara

En sann 70-talspärla av Pugh Rogerfeldt. Fick höga poäng av vissa jurygrupper och låga av andra och kom till slut på tredje plats. Låten låg på Svensktoppen i drygt två månader. Den gavs enbart ut som singel och har aldrig tolkats av någon annan artist. Skönt arrangemang, med stråkar, signerat dirigent Anders Berglund.

Miss Decibel

Schlagerklassiker av Wizex med Kikki Danielsson och Lasse Holm på sång. Låten kom på delad förstaplats med Björn Skifs ”Det blir alltid värre framåt natten”, där den senare drog längsta strået eftersom den fick flest poäng i en utslagsröstning. ”Miss Decibel” hade alla gånger fått en bättre placering än den fjortonde plats som en felsjungande Björn Skifs landade på i Eurovision Song Contest.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons