Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Par åtalas för 111 spritresor till Tyskland

Brott • Publicerad 18 september 2021
Oscar Lindvall, biträdande kontrollchef Tullverket syd. Arkivbild tagen i samband med ett annat smugglingsärende.
Oscar Lindvall, biträdande kontrollchef Tullverket syd. Arkivbild tagen i samband med ett annat smugglingsärende.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett par i 50-årsåldern från Malmö misstänks för att ha åkt tur och retur till Tyskland 111 gånger för att smuggla alkohol, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Paret greps i februari 2020 och åtalas nu för grov smuggling. Totalt misstänks mannen och kvinnan ha fört in öl, vin och sprit motsvarande 7 970 liter starksprit till Sverige, mellan januari 2018 och januari 2020.

Annons

Även fyra män åtalas, för att ha köpt alkoholen. De misstänks för så kallad olovlig befattning med smuggelgods. En av köparna har köpt mer än de andra, enligt åklagaren.

Tullverket har fått hjälp av sina tyska kollegor för att säkra spår.

– Det har skett vissa kontroller vid Lernacken och därefter har vi spanat och sett att de sålt varorna vidare, säger Oscar Lindvall, biträdande enhetschef vid kontrollenhet syd på Tullverket, till SVT.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons