Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis döms för dataintrång – sökte på flickvän

Brott • Publicerad 20 mars 2023
Mannen döms till dagsböter sedan han sökt på sin flickvän och hennes föräldrar i polisens system. Arkivbild.
Mannen döms till dagsböter sedan han sökt på sin flickvän och hennes föräldrar i polisens system. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polis i Göteborg har dömts för dataintrång sedan han sökt på sin flickvän och hennes föräldrar i polisens system, skriver Göteborgs-Posten.

Sökningarna som mannen gjorde under sommaren 2021 anmäldes av Polismyndighetens säkerhetsavdelning. Han erkände brottet dataintrång och döms till 30 dagsböter.

Annons

Polismyndighetens personalansvarsnämnd konstaterar i ett yttrande att "mycket talar för" att mannen skulle bli av med jobbet om han döms. Det finns ännu inget beslut i frågan om hans anställning, skriver tidningen.

– Nu kommer domen att återvända till personalansvarsnämnden för en utredning om vad som ska hända sen. Att han skulle bli av med jobbet är en fråga som de ska ta ställning till, säger Lars Eckerdal, chef för regionkansliet i polisregion Väst, till GP.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons