Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen varnar äldre för ”corona-bedragare”

Polisen går nu ut och varnar för bluffmakare som utnyttjar coronakrisen, och som riktar in sig på äldre personer som är i behov av eventuell hjälp.
Blekinge • Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 17 mars 2020
Foto: Bertil Ericson/TT

Polisen i Blekinge går nu ut på bred front och varnar att det förekommit att äldre blir uppringda av person som erbjuder sig att handla åt dem.

”Polisen kan inte utesluta att bedragare kan utnyttja denna situation och vill därför uppmana äldre personer till att vara extra vaksamma”, skriver man på sociala medier.

Annons

Deras råd att att de äldre själva ska kontakt med anhöriga, grannar eller de grupper som organiserar denna typ av hjälp.

”Lämna inte under några omständigheter ut pengar i förskott eller kort och koder till personer du inte känner”, skriver man vidare.

Om man blir uppringd av okänd person och misstänker att det rör sig om ett bedrägeriförsök så ska man kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Polisen berättar om en äldre kvinna i Hässleholm som blev utsatt för bedrägeriförsök och man uppmanar folk att dela det här inlägget via Facebook.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons