Nyheter

Premiär för polishästar på festivalen

Norje Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson

I år syns ridande poliser på Sweden rock för första gången. Här är anledningen.

I en film på Facebook berättar polisen om varför man har valt att sätta in de ridande poliserna på årets festival.

Syftet är framförallt att synas. Polisen riktar in sig på ytterområdena av festivalen och särskilt campingarna, där mycket folk rör sig. Genom att ha en tydlig polisnärvaro hoppas man kunna förhindra stölder, fylleri och slagsmål.

Man säger att det finns en stor fördel i att sitta på en hästrygg genom att poliserna kan se långt och dessutom kan ”smyga” sig på personer som kanske är ute för att begå brott, eftersom hästarna är tysta på gräs.

Men hästar och hög rockmusik, kan det verkligen funka?

Nja, enligt polisen väljer man att inte rida allt för nära de platser där musiken är som högst. För att skydda hästarnas hörsel ytterligare har polisen även stoppat in hörselskydd i djurens öron.

Polisen menar att mottagandet har varit bra från festivalbesökarna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.