Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Prideparad i Sölvesborg – i protest mot stoppad regnbågsflagga

Efter Sölvesborgs kommuns beslut att stoppa Pride-flaggan på stadshuset kontrar nu arrangören av Karlskrona Pride Festival – med en parad i Sölvesborg.
Sölvesborg/Karlskrona • Publicerad 14 september 2019
Karlskrona Pride 2019.
Karlskrona Pride 2019.Foto: Ola Åkeborn

Beskedet om att regnbågsflaggan inte längre ska hissas på stadshuset i Sölvesborg, efter beslut av det politiska samstyret mellan SD, M, KD samt Sölvesborg- och Listerpartiet, har upprört många.

Nu kontrar en av kritikerna, moderaten Sophia Ahlin som också är ordförande för Karlskrona Pride, med att för första gången arrangera en Prideparad i Sölvesborg skriver hon på sin Facebook-sida, rapporterar SVT Blekinge.

Annons

– Det blir på fredagen under Prideveckan. På lördagen kör vi som vanligt i Karlskrona. Beslutet är redan fattat i vår styrelse, säger Sophia Ahlin till SVT.

Ahlin säger att behovet av en Prideparad tycks särskilt stort i Sölvesborg efter den senaste tidens debatt.

– Varken polisen eller kommunen kan hindra planerna. De kan ta vilka flaggbeslut de vill, men vi arbetar utifrån grundlagen, säger Sophia Ahlin.

TT/Sydöstran
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons