Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Riksbanksanställda bröt mot etiska regler

Ekonomi • Publicerad 18 juni 2021
Anställda på Riksbanken bröt mot etiska regler vid värdepapperstransaktioner, skriver Riksbanken på sin hemsida. Nu ska reglerna ses över. Arkivbild.
Anställda på Riksbanken bröt mot etiska regler vid värdepapperstransaktioner, skriver Riksbanken på sin hemsida. Nu ska reglerna ses över. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Medarbetare i Riksbanken har gjort värdepapperstransaktioner i strid med bankens etiska regler. Det konstaterades i samband med rutinmässiga kontroller av anställdas värdepappersaffärer, skriver Riksbanken på sin hemsida.

Det rör sig om ett återkommande sparande där de anställda själva har rapporterat in transaktionerna löpande.

Annons

Enligt Riksbanken handlar det om ett "fåtal" medarbetare som har brutit mot reglerna genom att göra affärer nära förestående penningpolitiska beslut, samt aktietransaktioner i företag där Riksbanken köper företagsobligationer.

"Det är olämpligt och därför har ett antal åtgärder vidtagits", skriver Riksbanken.

På grund av det inträffade ska de etiska reglerna ses över för att göra dem tydligare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons