Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

S riktar in sig på tre områden i valet

Politik • Publicerad 28 januari 2022
Socialdemokraterna presenterar sin plan för valet i år. På bilden partisekreteraren Tobias Baudin. Arkivbild.
Socialdemokraterna presenterar sin plan för valet i år. På bilden partisekreteraren Tobias Baudin. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Socialdemokraterna riktar in sig på tre områden inför valet senare i år. Det handlar om att bryta segregeringen och få bort brottsligheten, att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden samt att använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb, skriver partiet i sin plan för valet 2022.

"Vi går inte till val på fyra år till. Vi vet att väljarna inte vill ha mer av samma och att inte minst arbetarväljare har en negativ syn på Sveriges utveckling. Istället ber vi om förtroende för fyra nya år med tydliga prioriteringar för väljarna att ta ställning till", säger partisekreteraren Tobias Baudin i ett pressmeddelande.

Annons

Huvudmotståndare i valet "är det högerkonservativa blocket som styrs av Moderaterna och Sverigedemokraterna", skriver Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna går till val som eget parti och utesluter allt samarbete med SD.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons