Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Siem Reap förbjuder hundkött

Kambodja • Publicerad 8 juli 2020
Hundkött ska inte längre få användas till människoföda i Siem Reap i Kambodja. Här är hundar i bur på ett slakteri i höstas.
Hundkött ska inte längre få användas till människoföda i Siem Reap i Kambodja. Här är hundar i bur på ett slakteri i höstas.Foto: Tang Chhin Sothy/AFP/TT

All hantering av hundkött förbjuds i Siem Reap i Kambodja.

Det är turisters efterfrågan som fått affärerna med hundkött att gå i spinn, men från och med nu är det belagt med höga böter eller fängelse att fånga, slakta, sälja eller köpa hund till människoföda, meddelar provinsens jordbruksdepartement.

Annons

Djurskyddsorganisationen Four Paws har i en undersökning identifierat turistprovinsen Siem Reap som navet för hundkötthanteringen i hela Kambodja. Uppskattningsvis tre miljoner hundar slaktas varje år. Enligt jordbruksdepartementet är det främst turister från Kina och Sydkorea som frågar efter hundkött, vilket fått många restauranger att sätta upp det på menyn. Nu hoppas Four Paws att resten av landet följer efter med förbud.

Trots många kampanjer serveras fortfarande ofta hund i Laos, Vietnam, Thailand och Kambodja.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons