Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ska bli lättare att säga upp Amazon Prime

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2022
Företaget Amazon kommer göra det lättare för konsumenter att avsluta prenumerationer på strömningstjänsten Amazon Prime. Arkivbild.
Företaget Amazon kommer göra det lättare för konsumenter att avsluta prenumerationer på strömningstjänsten Amazon Prime. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Det ska bli lättare att avsluta prenumerationer på strömningstjänsten Amazon Prime, som har ett utbud av filmer och tv-serier. Fram tills nu har konsumenter som velat göra det fått klicka sig genom flera webbsidor med distraherande information och otydliga knappval.

EU-kommissionen och europeiska konsumentskyddsnätverket har fört en dialog med företaget Amazon, som kommer att vidta åtgärder för att förenkla uppsägning av tjänsten, skriver Konsumentverket på sin hemsida.

Annons

I framtiden ska det gå att avsluta en prenumeration av Amazon Prime i två steg, utan förvirrande varningar. Amazon ska genomföra dessa förändringar på alla sina webbplatser inom EU.

Strömningstjänsten Amazon Prime lanserades i Sverige under hösten 2021.

EU-kommissionen och CPC-nätverket, som Konsumentverket är en del av, kommer att följa upp hur Amazon följer åtagandet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons