Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skärpt straff: 16 års fängelse för mord

Brott • Publicerad 24 juni 2022
I maj 2021 blev en man blev knivhuggen till döds på öppen gata i Ronneby. Nu döms en kvinna för mord när hovrätten skärper tingsrättens dom. Arkivbild.
I maj 2021 blev en man blev knivhuggen till döds på öppen gata i Ronneby. Nu döms en kvinna för mord när hovrätten skärper tingsrättens dom. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I maj i fjol blev en man knivhuggen till döds av en kvinna på öppen gata i Ronneby. Kvinnan har nu fått sitt straff skärpt från sju års till 16 års fängelse.

Mannen höggs i övre delen av bröstkorgen och dog inom minuter efter händelsen, enligt rättsläkare. Offret och förövaren hade en relation som kvinnan ville hålla hemlig för närstående.

Annons

Kvinnan dömdes tidigare i tingsrätten till sju års fängelse för grovt vållande till annans död. Nu skärper hovrätten straffet och hon döms i stället till 16 års fängelse för mord, rapporterar Sydöstran.

Tingsrätten resonerade att kvinnan inte hade insett att mannen skulle dö av knivhugget. Hovrätten gör däremot bedömningen att hon varit likgiltig inför att offret skulle avlida.

Det finns möjlighet för kvinnan att överklaga domen i Högsta domstolen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons