Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skottskadade flickan får snart komma hem

Brott • Publicerad 7 juli 2022
Den 16-åriga flickan från Sverige blev skottskadad i en galleria i Köpenhamn. Arkivbild.
Den 16-åriga flickan från Sverige blev skottskadad i en galleria i Köpenhamn. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/TT

Den 16-åriga flickan från Kristianstad som blev skottskadad i gallerian Fields i Köpenhamn i söndags får snart komma hem från sjukhuset, skriver Norra Skåne.

Flickan träffades i höfthöjd, i ryggslutet och fick även splitterskador. Hon lyckades fly från platsen och fördes senare akut till sjukhus för sina skador.

Annons

Under torsdagen genomgick hon sin andra operation på sjukhuset i Danmark.

– Hon mår bättre och har nyss opererats, säger flickans mamma till tidningen.

Ytterligare tre personer har vårdats för allvarliga skador efter skjutningen. Deras skador är inte längre livshotande, uppgav Region Huvudstaden för danska TV 2 i onsdags.

Tre personer dödades i samband med skjutningen i gallerian. Totalt skadades 30 personer, många av dem i samband med att de flydde platsen. En 22-årig man har häktats, misstänkt för skjutningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons