GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI varnar för kraftiga regn i Västsverige

SMHI varnar för ihållande kraftigt regn i Västsverige, med start på onsdag kväll.
Inrikes • Publicerad onsdag 10:56
SMHI varnar för kraftigt regn i Västsverige med risk för stora vattenmängder på vägarna. Arkivbild.
SMHI varnar för kraftigt regn i Västsverige med risk för stora vattenmängder på vägarna. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Västra Götalands län, Sjuhäradsbygden, Hallands län och Göta älv kan få regnmängder på 35-50 millimeter. Regnet förväntas starta under onsdagskvällen och pågå fram till och med torsdag förmiddag. SMHI har därför utfärdat en så kallad klass 1-varning, vilket görs när det förväntas regnmängder på minst 35 mm.

– Det är inte så illa som det var i Gävle i augusti då det var en klass 2-varning utfärdad. Men det kan samlas stora vattenmängder på vägarna när vattnet inte hinner rinna undan. Det kan bli översvämningar i källare, säger Alexandra Olsson, meteorolog på SMHI.

Hon förutser att regnandet kommer att skapa problem i trafiken.

– Speciellt på torsdagsmorgonen och på förmiddagen kan det finnas vattensamlingar på vägarna, så man bör vara förberedd att restiden kan bli längre än vanligt, säger Alexandra Ohlsson.

I Kattegatt, Skagerack och på Vänern kan det bli kuling med vindar på 15 m/s, vilket kan vara farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.