GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stör kyrkobesökare med visselpipa – polisanmäls

Brott • Publicerad 26 november 2021
Två ungdomar har under ett halvt års tid trakasserat kyrkobesökare i en pingstförsamling i Säffle.
Två ungdomar har under ett halvt års tid trakasserat kyrkobesökare i en pingstförsamling i Säffle.Foto: Gunnar Lundmark / Svd / TT

Två ungdomar har under ett halvt års tid trakasserat kyrkobesökare i en pingstförsamling i Säffle.

De öppnat dörren till kyrkan, blåst högt i en visselpipa och springer sedan från platsen.

– De har gjort det vid flera tillfällen så att de äldre hoppat till i kyrkbänkarna. Det är ingen kyrkofrid som råder där inte, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl vid polisen i Karlstad till Nya Wermlandstidningen.

Pastorn i församlingen har försökt prata med ungdomarna men de har bara sprungit därifrån. Nu har polisen fått in en anmälan om ofredande från församlingen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.