Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elavbrott släckte Kalle – men inte Karl-Bertil

Fem minuter över tre på julafton, precis när Kalle Ankas jul skulle dra i gång, gick strömmen för drygt 4 000 kunder i Blekinge.
Olycka • Publicerad 24 december 2022
Det är oklart om Blekingeborna hann se tomtens julverkstad. Arkivbild.
Det är oklart om Blekingeborna hann se tomtens julverkstad. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Efter febrilt felsökande var dock tv-apparaterna i gång igen, lagom till Karl-Bertil Jonsson.

– Det är oerhört beklagligt, vi har stor förståelse för att det är många som blir ledsna och missar Kalle Anka på julafton. Men vi har verkligen högsta prioritet på det här och jobbar så fort vi kan, sade Anna Gianuzzi vid Eons pressjour vid 16-tiden.

Annons

18.45, flera mörka timmar senare, var felet åtgärdat.

– Det är vi oerhört glada för. Men vi beklagar verkligen, det är jättetråkigt att de drabbades så här på julafton. Vi har jobbat så snabbt vi kan, kallat in extrapersonal och specialister, säger Anna Gianuzzi.

Någon ersättning är det inte tal om, svarar presstjänsten, för det regleras nämligen i ellagen. Den säger att den som varit utan ström i mer än 12 timmar kan ha rätt till ersättning.

Orsaken till strömavbrottet var på julaftonskvällen inte klarlagd.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons