Nyheter

Tecken på extremism i Blekinges alla kommuner

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Tecken på politisk och religiös våldsbejakande extremism finns i samtliga kommuner i länet. Det visar den kartläggning som Länsstyrelsen Blekinge har gjort.

Länsstyrelsen har ihop med länets fem kommuner och flera andra instanser under de senaste nio månaderna kartlagt extremismen i Blekinge. Det rapporterar P4 Blekinge.

Annie Lees är brottsförebyggande samordnare på Länsstyrelsen Blekinge. Hon säger att kartläggningen inte har visat lika mycket av den vänsterextrema miljön som den högerextrema och den islamistiska miljön.

– Vad det gäller tecken på den högerextrema miljön är det mest tydligt i det offentliga rummet i och med att de jobbar mycket med propaganda. Vad det gäller den islamistiska miljön har nästan alla kommuner uppmärksammat att det finns någon form av åsiktspolis, säger Annie Lees till P4 Blekinge.

Materialet ska nu studeras av länets kommuner, som själv ska bestämma sig för vad de ska göra åt de problem som har lokaliserats och lyfts fram.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.